top of page

Actueel project Odapark Venray 23 juli

odapark venray.jpg

Opdracht/doel: het duurzaam reinigen van een monumentaal beeld en daarmee terugbrengen in de originele staat zonder de oppervlakte van het beeld aan te tasten en/of fysiek te veranderen. 

Daarna volgt een applicatietechniek waarmee het beeld een beschermende, onzichtbare coating krijgt die ervoor zorgt dat het beeld jarenlang haar originele kleur en schone uiterlijk behoudt. Het voorkomt o.a. mosvorming, regenaanslag, aantasting door zuren, uitlaatgassen en externe factoren die normaal gesproken een oppervlakte verontreinigen en doen veranderen!

odapark-beeld-2.jpg

Het project is naar tevredenheid van het Odapark en met succes afgerond. De reiniging werd CO2 neutraal uitgevoerd met natuurlijke materialen en zonder enige chemische toevoegingen. Zoals U ziet is het door de jaren heen totaal verweerde beeld weer tot leven gekomen. Door de toepassing van een beschermende en natuurlijke onzichtbare coating is dit beeld nu 5 tot 8 jaar beschermd tegen aanslag, mosvorming en hoeft tussentijds niet speciaal gereinigd te worden.

Voor de reiniging

beeld-odapark-2.jpg
beeld-odapark-1.jpg

Na de reiniging

odapark-beeld-na-schoonmaak-luudo-eco-shields-3b.jpg
odapark-beeld-na-schoonmaak-luudo-eco-shields-3a.jpg
bottom of page