top of page

Wij commiteren ons om uw materialen en oppervlaktes bacterievrij en vlekvrij te maken en behouden d.m.v. "intelligente coatings" 

en creëren daarmee het zogenaamde 'easy to clean effect'.

Luudo eco shields is ontstaan door de toenemende vraag naar duurzame, eco- en mensvriendelijke bescherming voor materialen en oppervlakten in de meubelindustrie. Jaren geleden ben ik al in aanraking gekomen met deze effectieve toepassing op nano schaal.

 

In de jaren zestig schreef Richard Feynman, de vader van de kwantumfysica, waarchijnlijk zijn Nobelprijsacceptatie toespraak op een schrijfmachine of met de vulpen. Hij zou zijn huis waarschijnlijk met verf op loodbasis hebben geverd en in een auto hebben gereden die elke 3 km 1 liter verbruikte.... De technologie is snel vooruitgegaan... en nanotechnologie ook. De luudo eco shields coatings weerspiegelen deze verandering. Het zijn de zeer geavanceerde coatings die veel aspecten van onze manier van leven zullen veranderen. Enkele jaren geleden hadden vloeibare glascoatings vaak nog een werking van enkele maanden, nu kunnen we coatings aanbieden die meer dan 20 jaar meegaan. Het is nu meer dan 150 jaar geleden sinds de ontdekking van het SOL GEL-proces en er wordt voortdurend vooruitgang geboekt. Doordat we verbonden zijn met de toonaangevende R&D organisaties in Duitsland, kunnen we U de 3e generatie vloeibare glastechnologie aanbieden waarmee we effcientere coatings aanbieden tegen latere kosten voor bedrijven en organisaties.

Het assortiment biedt coatings die een verhoogde duurzaamheid, grotere temperatuur tolerantie en enorme corrosiebestendigheid bieden. Deze nieuwe coatings, die gebruik maken van een breed scala aan verbluffend effectieve technologieen, kunnen het best worden omschreven als "hybride coatings". Ze zijn niet uitsluitende gebaseerd op SiO² maar SiO² wordt vaak gebruikt binnen de matrix.

bottom of page